3 saker som takföretag håller hemliga för kunder 

Konkurrensen inom takbranschen är stenhård och många företag gör allt för att kamma hem nya projekt. Processen att hitta rätt takläggare kan gå en på nerverna. 

Tyvärr är takbranschen full av takbedragare, säljare och mellanhänder som alla letar efter dina pengar och har absolut ingen aning om hur man installerar ett taksystem. Därtill finns det flertalet hemligheter som vissa takläggare vet som de inte vill dela med dig. 

Till skillnad från andra projekt i hemmet är takbytet den tjänst som kan kosta dig tusentals kronor om den inte installeras 100 % korrekt första gången av en “riktig takinstallatör” som vet vad hen gör. I den här artikeln har vi en lista på 3 hemligheter som vissa takläggare inte vill att du ska veta om. 

 

  1. Takföretaget är inte lokala entrepenörer

Det är alltid en klar fördel att anlita lokala entreprenörer eftersom de kan hjälpa till under projektets gång och efter att projektet har slutförts med takmålning. Många takentrepenörer marknadsför dock sina tjänster på flertalet platser, så lokalt behöver nödvändigtvis inte alltid betyda att entreprenören kommer från ditt “närområde”. 

Vi alla har nog hört om de irländska takläggarna som brukar besöka Sverige under sommartiderna. Dessa takläggare knackar på dörrar och utför undermåliga takläggnings arbeten och sedan lämnar sina kunder i sticket! 

Genom en enkel sökning på Google kan du se vart företaget har sin fysiska address. Om du till exempel befinner dig i norra Sverige rekommenderar vi att du undviker ett företag som har sin adress i södra Sverige eftersom detta kan vara en indikation på att entreprenören är oseriös. 

 

  1. Takföretaget har dåliga recensioner på nätet

Det finns många oseriösa aktörer inom takbranschen och de flesta av dem kanske till och med har en närvaro på nätet med en webbplats och även sidor i sociala medier som Facebook, Instagram och recensionsajter som Trustpilot. 

En sak som takentreprenörer inte kan fejka är deras kunders erfarenhet. Framförallt när kunder har haft en negativ upplevelse kan detta vara en röd flagga. Takföretag som har dåliga recensioner på nätet tenderar att vara mindre transparenta gällande kundrecensioner. Det kan vara allt från att  de inte visar kundrecensioner i sitt marknadsföringsmaterial till att ljuga om att kundrecensioner på deras sajt är falska. Tyvärr är detta mycket vanliga taktiker som många företag använder, och det är att vilseleda kunder! 

Se alltid till att kolla online recensioner innan du anlitar en takentreprenör. Detta är det absolut bästa sättet att lära sig mer om dem och se till att du fattar rätt beslut. 

 

  1. Takföretaget vägrar ge dig en skriftlig förhandsbedömning

En röd flagga är alltid när en takentreprenör vill undvika skriftliga uppskattningar, och istället upprätta ett muntlig avtal. Ett av de viktigaste stegen för att hitta rätt takföretag är att ta en titt på deras skriftliga avtal innan uppdraget påbörjas. Detta kommer att ge en viss inblick i vilken typ av företag de är och dess kvalitetsnivå. Den ska innehålla deras tidsplankostnaden för arbetet och materialen och vad som händer i händelse av att projektet blir försenat med fler.