Så lyckas du med din köksrenovering

Köket är som bekant husets hjärta och genom en totalrenovering kan du få det precis så som du vill ha det. Förmodligen vill du ha ett kök som fungerar lika bra som samlingsplats när du bjuder hem dina vänner och familj på middag som en skön och avkopplande oas när du äter frukost. Här kommer några ovärderliga tips som du kan ha med dig när det är dags att renovera köket.

Satsa på mycket förvaring

Vi har oftast betydligt mer prylar i köket än vad vi är medvetna om och det händer ofta att förvaringen inte räcker till. Satsa på mycket förvaring och försök planera för lite mer än vad du tror du behöver. Har du ett lite mindre kök, kan du satsa på förvaringsmöjligheter på höjden. Fundera också på vad du vill ska synas och vad du vill gömma. Har du mycket snyggt porslin kan du till exempel satsa på öppna hyllor eller skåp med glasluckor. Utgå alltid från dina egna behov och leta sedan efter inspiration.

Tänk på arbetsytor

Ett av de vanligaste klagomålen folk har på sina kök är att det inte finns tillräckligt med arbetsytor innan köksrenovering stockholm. Med tanke på att de flesta har flera olika köksmaskiner, kanske kaffebryggare, mikro och en brödrost så blir det inte så mycket arbetsyta kvar i ett kök. Nu när du ska renovera ditt eget kök har du chansen att verkligen tänka över hur du ska göra för att maximera dina arbetsytor. Om du arbetar ihop tillsammans med en designer kan det också vara något som är värt att nämna i ett tidigt skede.

Fundera på att välja ett platsbyggt kök

Ett platsbyggt kök behöver faktiskt inte bli så himla mycket dyrare än att satsa på en färdig modul. Dessutom blir det mer personligt och kan få ditt kök precis som du vill ha det. Det blir även anpassat efter ert specifika utrymme i lägenheten eller huset. Du får också möjligheten att hitta på unika och kreativa lösningar tillsammans med din designer.

Stressa inte och låt dig inspireras

Var noga med att titta på flera olika kök och jämför de olika alternativ som finns. Leta inspiration på sidor som Pinterest och Instagram och ha en klar bild över hur ditt kök ska se ut. Målet är ju förstås att skapa det ultimata drömköket.